06.30 - 08.00 Ontvangst
Ontvangst kinderen, overdracht oppasboekjes en/of bijzonderheden.

 

10.00 Fruit eten
Fruit en wat drinken aan tafel. We noemen dan de namen van de kinderen die er zijn en vertellen wie er allemaal komen die dag. 

10.30 Lekker er op uit!
Lekker buitenspelen. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten. Naar de speeltuinen in de buurt, in de tuin of naar de winkel. Ook thuis zijn er voldoende buiten activiteiten die we kunnen gaan doen. Als het weer het niet toelaat, dan spelen we lekker binnen bv. voorlezen, knutselen, puzzelen of zingen.

11.30 Boterhammetje eten
Gezellig met z'n allen aan tafel brood eten. Eten is een gezamenlijke activiteit. De kinderen worden bij het tafel dekken en afruimen betrokken. Dit bevordert de zelfstandigheid. De kinderen worden geleerd om te vragen als ze iets willen hebben; op deze manier wordt ook aandacht besteed aan beleefdheidsvormen tijdens de maaltijd. Bij baby's wordt rekening gehouden met het ritme wat thuis aangehouden wordt. Op deze manier wordt de structuur van thuis doorgevoerd in de gastouderopvang. Baby's die nog niet zelfstandig kunnen zitten worden op schoot gevoed, er is oogcontact wat van belang is rondom het aanbieden van de fles/voedingsschema. Er wordt rekening gehouden met bepaalde diëten of allergieën. Een enkele keer wordt afgeweken van het vertrouwde aanbod. De aanleiding om bv. een keer pannenkoeken te bakken, tosti's te maken, of iets extra's te doen, kan bv. een verjaardag zijn, afscheid van een kindje of gewoon als verrassing.

12.00 Slapen
Kinderen die nog een keer per dag slapen worden naar bed gebracht voor het middagslaapje. Kinderen die niet naar bed gaan mogen vrij spelen, we gaan samen spelen of doen een "rustige" activiteit. Op die manier wordt er een rustmoment in de dag gecreëerd. (Baby's hebben natuurlijk een eigen slaaptijden)

14.00 Mijn eigen kinderen van school halen
Kinderen worden uit bed gehaald en verschoond, aangekleed, opgefrist en haren gekamd. Ook kinderen die niet hebben geslapen worden opgefrist. Als we terug zijn gaan we met elkaar wat drinken en een gezond snackje eten.

15.30 Speeltijd
De kinderen kunnen vrij spelen.

17.00 - ....... Ophalen
Ontvangst ouders/verzorgers. Bespreken dag en/of eventuele bijzonderheden.          
Bewust afscheid nemen is voor uw kind belangrijk, zodat het de dag goed kan afsluiten.

Site designed & made by © eva laros

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now